GM Hammer vant Finn Chess International. Vladimir tok en andreplass i B-gruppen.

2_Sjakkmester+HammerÅrets Finn Chess International gikk som tidligere nevnt av stabelen i Harstad i helga. Etter noen sykdomsfrafall ble det totalt 70 spillere på startstreken.

GM Jon Ludvig Hammer (2609) vant A-gruppen med solide 5.5 poeng på seks runder. På andreplass kom IM Jovanka Houska med 5 poeng, mens IM Irinia Turova tok tredjeplassen med 4.5 poeng.

For Sortlands del var det ekstremt moro å se at Martin tok den ene skalpen etter den andre. I andre runde beseiret han WGM Jagodzinsky (2316) og i fjerde runde manøvrerte han GM Westerinen av brettet i et bondesluttspill. Totalt endte Martin opp med 4 poeng og en meget sterk 7 plass.

Kaj Roger deltok også i øverste gruppen. Han spilte bedre enn på lenge og var fornøyd med to poeng og en liten ratingfremgang,

I B-gruppen stilte hele fem staute karer fra Sortland. Best ble Vladimir med en flott andreplass. Etter en litt uheldig start manøvrerte han seg frem på resultatlistene. På en solid fjerdeplass kom Håkon, mens Natvig jr (Sindre) tok femteplassen. Werner og Geirr endte på hhv. 9 og 17 plass. Begge spilte bra i helgen og kunne med litt flaks vært enda høyere opp på listene.

Vært å nevne (selvsagt) var at Magne Lind fra Lillehammer vant gruppen med 6/6! Sterk prestasjon av den utflytta nordlænningen. På tredjeplass kom Ola Torstein Endresen med like poengsum som Vladimir.

Mer om turneringen finnes på hjemmesidene til Harstad Sjakklubb. Vil prøve å få lagt ut noen partier fra Harstad.

Resultatliste og partier