Klubbmesterskap 2014: Martin og Werner seiret, mens Håkon og Jonny spilte remis.

Femte runde av klubbmesterskapet ble spilt i kveld. På førstebordet møttes de glade herrer, Martin og Svein til kamp. Svein hadde før runden lovet å sette Martin på plass med en ny åpning han hadde klekket ut kvelden før. Åpninga hadde han døpt til “Svensk skru” (1. e4 e6, 2, d4 g5!?, 3. Sc3 h6!?) Dessverre for Svein så lyktes han ikke i dag, men partiet ble interessant selv om Martin til slutt brøyt seg igjennom “skruen”. Martin har da full pott etter fem runder, mens Svein står med tre poeng.

På andrebordet ble det en steintøff match mellom Håkon og Jonny. Pariet endte remis, men Håkon hadde lenge initiativet før sluttspillet. Så vidt jeg husker så hadde Håkon løper og fem bønder, mens Jonny hadde løperparet og to bønder i slutten. Et velspilt parti av begge, selv om kanskje ingen av de to var særlig “happy” med uavgjort. Både Håkon og Jonny har 3.5 poeng etter fem runder, og kniver sammen med Martin, Werner og Svein om topplasseringene.

På tredjebordet gikk Werner av med seieren mot Geirr. Sistnevnte sto nok best etter åpninga, men bukket dessverre offiser i midtspillet. Werner holdt roen og fikk til slutt byttet av det som trengtes for å dra partiet i havn. Werner ligger nå på en delt andreplass med 3.5 poeng.

Resten av partiene endte slik:

Kristian R. Hansen – Freddy M. Johnsen 0 – 1
Øyvind Stephansen – Jim O. Johansen 0 – 1
Sverre Wedding – Kevin A. Bachmann 1 – 0

Sjette og nest siste runde spilles neste torsdag. Runden er allerede trukket og finnes her.