Klubbmesterskap 2016, Runde 3.

20160211_183455Tredje runde i Klubbmesterskapet ble spilt torsdag 3 mars. På førstebordet møttes Martin og Jon Fredrik til et spennende parti. Martin gikk hardt ut fra startblokken og tilegnet seg et solid overtak (+3), men fant ikke det avgjørende trekket som trolig ville avgjort partiet. Etter noen avbytter vinner Jon Fredrik en bonde og spiller da for seier i et tårnsluttspill. Selv om computeren gir Jon  Fredrik fordel på rundt 1, så er det utrulig vanskelig å vinne i praksis. Tilslutt ender partiet i en kliss remistilling og poengdeling.

 

I partiet mellom Håkon og Werner ble det seier til sistnevnte etter at formannen bukket en hest. Stillingen var tilnærmet lik, men bukken ble skjebnesvangert. Dermed nok et helpoeng til Werner som nå ligger på delt førsteplass etter 3. runder med 2.5 poeng.

På lik poengsum som Martin, Jon Fredrik og Werner finner vi Vladimir. Han tok en oppskriftsmessig seier over Daniel etter en fiks finte der han vant dronning for springer.

Kristoffer og Didrik også vant sine partier mot hhv. Kristian og Svein-Harald. Begge etter at motstanderne “blundret” vekk solide stillinger som nok var vunnet. I partiet mellom Øyvind og Geirr ble det remis selv om førstnevnte sto til klar gevinst. Etter et par unøyaktigheter fra Øyvind i tidsnøden endte det opp med evighetssjakk og poengdeling.

Wilfred og Stein Magne møtes til utsatt parti i løpet av uken.

Partier fra runde 3