KLUBBMESTERSKAPET I LANGSJAKK: RUNDE 3

Tredje runde i klubbmesterskapet ble spilt tirsdag 11. april. Førsterangerte Martin møtte Svein-Harald i det som ble dagens korteste parti. Svein-Harald tråkket alvorlig feil i åpningen og måtte dermed se dronnigen forlate brettet allerede i trekk 12. Martin innkaserte seieren med matt i det 26. trekk. I partiet mellom Jon Fredrik og Jim ble det favorittseier til førstnevnte. Jim hang lenge med, men Jon Fredrik (med sort) hadde god kontroll med en fribonde på 2. raden til Jim.

Håkon og Kjetil gikk også av med seieren mot hhv. Geirr og Daniel. Håkon fikk god kontroll på partiet allerede i åpningen da Geirr bukket offiser. Geirr fortsatte å kjempe, men måtte gi seg i sluttspillet med offiser og bønder under. Kjetil fikk også til en flott åpning, noe som resultate i en kontrollert midtspill. Daniel måtte til slutt gi seg da han gikk på et kvalitetstap, for deretter bli frarøvet de fleste bønder.

I gruppen under 1000 var det knyttet stort spenning til toppoppgjøret mellom Magnus og Øyvind. Sistnevnte sto lenge til sikker vinst, men i tidsnøden ble det gjort et par avbytter som gjorde at stillingen ble remis. Begge partene spilte partiet ut, noe som resulterte i patt med bonde på randen. Ellers tok Dag-Arild sin andre strake seier etter å ha vunnet over Jøran, mens Sindre tok sitt første poeng etter å ha slått Johan. Øyvind og Magnus ligger fortsatt på topp i gruppen med 2.5 poeng hver. Det blir spennende å se hvem som holder koken helt ut.

Neste runde spilles tirsdag 25. april. De som har utsatte partier må spille de så snart som mulig.
Trekning av runde 4 vil skje når alle partier er ferdigspilt.