Solid innsats fra Sortland under Nord-Norsk Mesterskap 2017.

Da er vi endelig kommet hjem fra Tromsø. Det har vært en innholdsrik helg med MYE sjakk. Ikke bare at det er 6. runder som skal spilles, men betenkningstiden var av den lange sorten, og da mener jeg lang. Hvert parti kan faktisk vare opptil 6 timer. Det er uvant kost for oss i Sortland Sjakklubb som til vanlig dunker noen runder lyn på torsdagskveldene. Selv om vi ikke var helt fornøyd med de lange partiene, så arrangerte Tromsø Sjakklubb og da spesielt, Anniken Vestby og Tor-Ivar Ellingsen, et flott mesterskap. Takk for det og takk for oss!

Så til selve mesterskapet. Martin fulgte opp de gode resultatene fra Rallarsjakken i April med nok en solid turnering. Han hadde ikke all verden med ambisjoner før start, men leverte godt over det vi kunne forvente. Martin endte på en flott femte plass med 3.5 poeng i klasse Mester. Han kan også ta med seg hjem over 20 nye ratingpoeng.

Mesterklassen ble vunnet av IM Benjamin Arvola, foran Mads Vestby-Ellingsen og evigunge Mikael Rølvåg på andre og tredjeplass. Gratulerer!

Vladimir og Håkon møttes i runde 4.

I klasse 2 ble Vladimir Shabalin og Håkon Tonulltre Natvig nummer to og fire med 4.5 poeng. Begge leverte gode prestasjoner og kunne si seg godt fornøyd med mesterskapet. I likhet med Martin grafset de til seg godt med ratingpoeng, og ikke minst ble det premie på de begge to. Begge ser frem til neste års NNM da dette ga mersmak.