Rallarsjakken NGP ble spilt denne helgen. Håkon til topps i Gruppe B!

Tradisjonsrike Rallarsjakken NGP ble arrangert denne helgen i Narvik. Med totalt 69 deltakere ryktes det om ny deltakerrekord. Turneringen ble arrangert i flotte spillelokaler på Grand Royal Hotel Narvik.

Fra venstre: Kjell Ole Kristensen, Mads Vestby-Ellingsen og Torben Søraas.

I Gruppe A gikk stortalentet Mads Vestby-Ellingsen fra Tromsø til topps med 4,5 av 5 mulige poeng. Mads hadde fire strake seire før han avsluttet med en rask remis i siste runde. På andre og tredjeplass med 4 poeng kom Torben Søraas og evigunge Kjell Ole Kristensen, begge fra Narvik.

Martin Halsvik Larsen gikk ubeseiret helgen gjennom, men en remis for mye gjorde at han ble henvist til sjetteplass med 3,5 poeng. Uansett, ingen tap og 14 nye ratingpoeng i bagasjen smakte nok godt. Kaj Roger Willumsen endte på 23. plass i samme gruppen.

Fra venstre. Håkon Tonulltre Natvig, Gjøran Johansen og Viggo Backstrom.

I Gruppe B hadde Håkon Tonulltre Natvig bestemt seg for å vise frem gamle kunster igjen. Med nøyaktighet og (litt) klokskap kasserte han inn 4,5 poeng, noe som holdt til en strålende førsteplass. Håkon bruker som regel å være med å kjempe i toppen, men det har vært en stund siden han tronet øverst nå. Denne sterke turneringsseieren gir nok mersmak. På andre og tredjeplass kom Viggo Backstrom (Luleå) og Gjøran Johansen fra Senja, begge med 4 poeng.

I denne gruppen var det hele syv spillere fra Sortland. Werner gikk ubeseiret gjennom turneringen, men for mange remiser gjorde at det kun ble niendeplass. Torstein Monsen debuterte med en flott 26 plass, Geirr ble nummer 28, Ervin 29, Kenneth 39 og Stein-Magne 41.

Takk til Narvik Sjakklubb for vel gjennomført turnering!

Sven Wisløff Nilssen aka Sjakkfantomet har skrevet en flott artikkel om Rallarsjakken på Tromsø sine hjemmesider. Absolutt verdt å lese!

Masse bilder fra helgen finnes på facebook-sidene til Tromsø Sjakklubb.
Foto: Anniken Vestby, Tromsø