Åpent Nord-Norsk Mesterskap i lyn- og hurtigsjakk!

Om nøyaktig en måned arrangerer Narvik Sjakklubb tidenes første Nord-Norske Mesterskap i lyn- og hurtigsjakk. Arrangementet går av stabelen på fasjonable Grand Royal Hotell Narvik, 8 – 10. juni.

Foto: Anniken Vestby | Rallarsjakken NGP 2018 ble også arrangert på Grand Royal Hotell Narvik.

Det skal spilles 10 runder hurtigsjakk og 20 runder lynsjakk før vi til slutt kan krone to mestere i hver sin fartsdisiplin. Alle deltakerne spiller i en gruppe, men det vi bli premiert i to klasser med en ratinggrense på under og over 1600.

Det skal altså spilles to separate turneringer, noe som betyr at du må betale startkontingent to ganger. Det er mulig å bare delta på en av turneringene, hvis ønskelig. Betenkningstid i hurtigsjakkdelen er satt til 15 minutter pluss 10 sekunder tillegg, mens i lynsjakken er betenkningstiden 3 minutter pluss 2 sekunder tillegg.

Umulig å spå en vinner

For undertegnede er det så og si umulig å spå hvem som går av med titlene. Vi har et par sultne ungdommer fra Tromsø som vil sette sitt preg på mesterskapet, men vi har også noen erfarne lynhaier fra Narvik som nok vil bite godt fra seg. Å ikke minst blir det spennende å se om Paul Svedenborg kaster tøflene og hiver seg med! Det ryktes også om at Stein Jensen tar turen fra Harstad, og at undertegnede muligens stiller til start. Et par men der, men tiden vil vise.

Dette blir i hvert fall spennende!

Foto: Anniken Vestby | Stiller selveste lynkongen Paul Svedenborg til start? Møt opp og finn ut!

Invitasjon og påmelding

Komplett invitasjon til mesterskapet finnes på facebook-sidene til Narvik Sjakklubb. Der finner du også tilbud om rimelig overnatting på hotellet. Påmelding er som vanlig hos turneringsservice. Husk å si i fra hvis du kun har tenkt å delta i en av turneringene. Invitasjon kan også lastes ned her!

Martin