Ervin ble Nordnorsk Juniormester.

Nordnorsk mesterskap ble spilt 18 – 21. mai i Tromsø med totalt 42 deltakere. IM Benjamin Arvola Notekvich (Tromsø) ble kronet Nordnorsk mester for 3. gang på rad. En sterk prestasjon bare noen få har gjort før han. I klasse 1 ble det seier til Kristian H. Schmidt (Tromsø), mens i Klasse 2 gikk seieren til Tage J Robertsen (Tromsø).

Juniormester fra Gullesfjord og Sortland Sjakklubb

Årets Nordnorske Juniormester ble Ervin Kavara Berg. Sammen med pappa Kenneth hadde de tatt turen til Tromsø for å hente hjem edelt metall. Ervin var forhåndsfavoritt til å vinne juniorklassen pga ratingen, men mye skal gjøres ved brettet før man kan innkassere seieren.

Foto: Anniken Vestby – Tromsø Sjakklubb | En flott gjeng spilte Juniorklassen.

Med totalt 11 deltakere i juniorklassen ble det fort konstatert at gullet ville stå mellom Ervin og Sofie Kristine Ratama fra Alta. Begge er ung og lovende, og de har god erfaring med turneringssjakk fra Rallarsjakken og Tromsøsjakken. Disse to møttes i runde 5, der resultatet ble remis. Resten av mesterskapet kjempet de side om side, men Ervin kunne til slutt glede seg over å bli årets Juniormester etter å ha tatt hele 7,5 av 8 mulige poeng. Sofie Kristine ble nummer 2 med 6,5 poeng, mens Ivar Nikolaj Thorsen (Tromsø) ble nummer 3 med 5 poeng. Gratulerer så masse til alle 3!

Bladet Vesterålen har en artikkel om juniormesteren.

Pappa Kenneth Berg deltok også under helgens mesterskap, der han ble nummer ti i klasse 2. Selv om det ikke ble den store poengfangsten, spilte Kenneth flere flotte partier. Det skorter litt på slutten, men det er noe som kommer på plass med tid og stund. Husker jeg ikke feil så hadde Kenneth med litt hell tatt minst 2 pinner. Vel gjennomført mesterskap!

Ønsker du å lese mer fra NNM, kan du sjekke ut Tromsø Sjakklubb sine hjemmesider. Der har Sven Wisløf Nilssen lagt ut fyldig rapport fra mesterskapet. I tillegg finnes det masse bilder der og annet snacks!

Ervin spilte flere flotte partier. Her med sorte brikker i runde 7.

Martin