Tidenes første Åpne NNM i lyn- og hurtigsjakk ble arrangert denne helgen.

Det har i de siste årene vært mye snakk mellom klubbene at vi trenger et mesterskap i lyn- og hurtigsjakk, men det har som regel endt med snakken. Det var derfor en gledelig overraskelse da Narvik Sjakklubb for et par måneder siden gikk ut med at de har har tatt på seg jobben med å få dette til. Med Geir Arne og Olav Thoresen i spissen, ble altså tidenes første Åpne Nord-Norske mesterskap i lyn- og hurtigsjakk arrangert denne helgen på fasjonable Grand Royal Hotell Narvik.

FM Osmo Kauppila ble lynmester

FM Osmo Kauppila (FIN) gikk ubeseiret gjennom lynmesterskapet og gikk til topps med 17,5 av 19 mulige poeng. På andre- og tredjeplass kom kompisene Mads Vesby-Ellingsen og Gunnar Lund fra Tromsø. Begge disse var blant favorittene til å vinne, men Kauppila var i det umullige hjørnet denne gangen. På en absolutt godkjent fjerdeplass kom Martin Halsvik Larsen, kun poenget bak pallen.

Nicolai Karlsen ble nummer 21, mens Vladimir Shabalin og Kaj Roger Willumsen ble hhv. nummer 28 og 29.

Mads Vestby-Ellingsen ble hurtigsjakkmester

Tromsø Sjakklubb tapetserte pallen i denne disiplinen. Etter 10 runder med hurtigsjakk kunne Mads Vestby-Ellingsen krones til hurtigsjakkmester med 8,5 poeng. På andreplass kom Jon Kr. Røyset, mens Gunnar Lund kapret tredjeplassen på kvalitet. Alle disse er fra Tromsø, og vi kan jo bare lure på hva det er de får gjennom kosten som gjør dem såpass suverene. Jeg hadde kanskje sett for meg at spillere som Mikael Rølvåg, Osmo Kauppila med flere skulle klare å utfordre Tromsø-gutan, men det lot seg ikke gjøre denne gang.

Martin Halsvik Larsen ble nummer 9, noe han ikke helt var fornøyd med. Nicolai Karlsen gjorde sine saker bra ut i fra rating med en 16. plass, mens Vladimir Shabalin og Kaj Roger Willumsen måtte ta til takke med 21 og 22. plass.

Vel gjennomført mesterskap

Flotte spilleforhold, gode pengepremier og live-streaming gjorde at deltakerne kunne reise hjem fra Narvik med mange flotte minner. Det med streaming på nettsidene til Avisen Fremover var et genitrekk som både spillere og tilskuere satte stor pris på. Undertegnede og Pål Røyset ble stoppet av politiet natt til søndag, der de kunne fortelle oss at de hadde sett oss på nettsidene til avisen. En morsom historie som bare viser at sjakk blir mer og mer populært blant det norske folk.

Gratulerer med vel gjennomført mesterskap!

-Martin-