Sortland Sjakklubb deltok under Nrk Sommeråpent.

For en måned eller to siden ble vi kontaktet av NRK og Martin Giæver i forbindelse med Sommeråpent – Monsen minutt for minutt. Vi ble invitert med på selve hovedsendingen i beste sendetid, noe vi selvsagt ikke kunne takke nei til. Litt usikre var vi på hva vi hadde takket ja til, men det ble etterhvert klart at det var Martin som fikk den store ære å møte selveste Lars Monsen – fjellets store sønn – til sjakkduell. I tillegg fikk Håkon oppgaven med å lære Else Kåss Furuseth et par sjakktrekk, samt kommentere partiet mellom Martin og Lars. Torstein og Jon Fredrik var også med, men det ble dessverre ikke noe tv-tid pga trangt tidsskjema. Uansett tror jeg begge to hadde en fantastisk flott dag på Lynghaugtinden i Bø i Vesterålen. Her er en redigert video fra vår opplevelse i Bø. Enjoy! Hele programmet kan sees på NRK sine nettsider.