FDVhuset Blåbyen Grand Prix 2018: Vel blåst folkens!

FDVhuset Blåbyen Grand Prix 2018 gikk av stabelen i Samfunnssalen på Sortland denne helgen med totalt 60 deltakere fordelt på tre grupper. Turneringen startet fredag med 3 hurtigsjakkrunder, deretter 2 langsjakkrunder på lørdag og søndag.

Clono Chess System

Sortland Sjakklubb inngikk tidlig avtale med Ole Kristian Valvåg (Tromsø) om å benytte Clono Chess System under langsjakkpartiene. Enkelte av deltakerne var skeptiske til dette før start, men etter litt opplæring og testing tror jeg de aller fleste var skjønt enige om at dette var et fantastisk produkt. Sortland Sjakklubb ønsker å takke Ole Kristian for at vi fikk lov å teste dette ut. Vi kan trygt anbefale Clono Chess System til andre klubber!

Totalt ble 120 partier vist live denne helgen. Alle partier kan analyseres og lastes ned.

Pål Røyset til topps i Gruppe A

Vår trofaste venn Pål Røyset gikk til topps i Gruppe A under helgens turnering. I runde 6 vant han det spennende og avgjørende partiet mot forehåndsfavoritt IM Atle Grønn. Pål spiller klok og stødig sjakk, plasserer brikkene sine korrekt og gjør sjeldent tabber. Med ingen tap på syv runder kan vi trygt si at vi fikk en verdig vinner, selv om det ble kvaliteten som ble avgjørende til slutt.

Torben Søraas (Narvik), Pål Røyset (Tromsø) og IM Atle Grønn (OSS)

Torben nummer to. IM Atle Grønn på tredjeplass

Torben Søraas har de to siste årene virkelig fått vind i seilene. I år som i fjor blir han nummer to i øverste gruppe. Etter hurtigsjakken ledet Torben med full score, men med kun remiser i langsjakken ble det tilnærmet umulig å holde unna for resten av feltet. Uansett, en kjempeprestasjon av Torben, som i likhet med Pål fikk æren av å slå forehåndsfavoritten fra OSS.

Mens de andre konkurrentene spilte remis, fant IM Atle Grønn de korrekte trekkene mot CM Joachim Solberg i siste og avgjørende runde. Med det viktige poenget i boks, kunne vi konstatere at vi fikk tre spillere på lik poengsum. Atle er kanskje ikke helt storveis fornøyd med selve sjakkspillingen, men tilbakemeldingene fra familien Grønn tyder på at de har hatt et flott opphold i Nord-Norge.

Idar Evenstad fra Harstad vinner Gruppe B

Litt overraskende, men desto hyggeligere! Idar Evenstad gikk til topps i den knallharde B-gruppen etter å ha nedkjempet sin motstander i siste runde. Det ble et tøft parti som lenge vippet, men Idar klarte altså til slutt å plukke med seg det livsviktige helpoenget. Harstadværingen har de siste årene virkelig fått fart på brikkene, så dette var nok moro for Idar, familien og Harstad Sjakklubb.

PS: Tipper det sitter to stolte haner (Stein og Nils) i Harstad og jubler hemningsløst nå!

 

Fauske Sjakklag viser muskler

På andre- og tredjeplass finner vi Kurt-Arne Johnsen og Rune Borøy fra Fauske Sjakklag. Disse to møttes til dyst i siste runde, noe som kanskje ikke var helt heldig for noen av dem da de valgte å ta remis etter kun 10 trekk. Uansett, det er ufattelig hyggelig at Fauske er med å kjemper i toppen. Kurt-Arne og Rune er to ildsjeler som leverer både ved brettet og sosialt. Begge gjorde nok en flott turnering, så forhåpentligvis var de godt fornøyd med egen prestasjon selv om turneringsseieren glapp til slutt. Jeg tipper vi ser en av disse “godgutan” på toppen av tabellen om ikke alt for lenge!

Alle tre nevnte i denne gruppen endte på 5,5 poeng, men nok en gang ble det kvalitetspoengene som ble avgjørende.

Eskil Otterbekk Jonsson til topps i Gruppe C

Eskil Otterbekk Jonsson gikk til topps i Gruppe C etter å ha tatt en kontrollert remis i siste runde. Han vant med 5.5 av 7 og ble med det den eneste vinneren som vant på poeng. Eskil er kun 15 år, så jeg tipper vi har mye å se frem til fra denne gutten. I følge Tromsø sine nettsider har Eskil hatt en fantastisk flott utvikling siste året.

Joachim Andreas Bjørndal og Erlend Madsen kom seg på pallen også

På andre- og tredjeplass kom Joachim Andreas Bjørndal (Bodø) og Erlend Madsen (Sortland) med 5 og 4,5 poeng. Begge disse to har hatt en flott utvikling det siste året, og husker jeg ikke helt feil debuterte de begge under fjorårets FDVhuset Blåbyen Grand Prix. Med litt trening og turneringsspill er det stor sjanse for at vi ser disse to i Gruppe B til neste år.

Takk til IM Atle Grønn m/familie

Vi ønsker å rette en ekstra takk til Atle og familien som tok turen nordover. De fremmøtte på foredraget/boklanseringen var solgt, og kunne sikkert hørt deg prate i flere timer til.

Det mange kanskje ikke vet, men som du selv nevnte, var at dette er første gang hele familien Ekeland Grønn deltar i en og samme helgeturnering! Om vi eller andre noen gang får oppleve det igjen vites ikke 🙂 Takk for besøket!

Vel blåst folkens!

Takk til alle som bidro til at helgens sjakkturnering nok en ble en flott begivenhet. Vi setter stor pris på alle de flotte tilbakemeldingene vi får fra dere! Takk også til våre sponsorer og samarbeidspartnere som gjorde dette mulig!

Sees vi neste år? Da må vi nå 70 deltakere! 🙂

Aktuelle lenker

Turneringens hjemmeside
Clono Chess System – Live
Resultatlister
Bilder fra hele helgen
Artikkel i Bladet Vesterålen – del 1
Artikkel i Bladet Vesterålen – del 2