Svein-Harald Johansen leverte under helgens turnering!

Svein-Harald Johansen i dyp konsentrasjon under helgens turnering.

Det var mange flotte prestasjoner blant Sortland Sjakklubb sine medlemmer under helgens turnering. Men en herremann fra ei lita grend, der ingen skulle tru at nokon kunne bu, vartet nok opp med sin beste prestasjon noensinne. Svein-Harald er kanskje et ukjent navn for flere utenforstående, men han har vært med i sjakklubben i en mannsalder.

Han fikk sin turneringsdebut under 1. utgave av Blåbyen Grand Prix i 2012, og har stort sett vært med når vi har arrangert turnering. Under helgens turnering storspilte Svein-Harald og ble nummer 4 i den sterke B-gruppen med 5 poeng. Normalt sett ville en slik prestasjon gitt pallplass, men det var tre andre spillere som leverte enda bedre, noe som er omtalt i oppsummeringen av turneringen.

Svein-Harald spiller til tider en uortodoks sjakk, noe som ofte betyr “all in” når han setter seg ved sjakkbrettet. I helgen fikk han virkelig betalt for dette, med flott angrepssjakk og ingen remiser! Der har nok flere av oss noe å lære. Fra nå av blir Svein-Harald omtalt i klubben som “Han som ble nummer fire i Blåbyen”.

Her er partiet mellom Svein-Harald Johansen og Ronny S Melå (Harstad) i syvende og siste runde: