Tre kvinnelige tittelspillere til Sortland!

I fjor gjestet GM Valentina Gunina (RUS) Sortland i forbindelse med Advokatfirmaet Finn Chess International i Harstad. Arrangementet fikk såpass gode tilbakemeldinger fra både spillere og publikum at vi har valgt å kjøre på med et enda større arrangement på Skibsgården i år! Takk til Stein Jensen (Harstad Sk) som har fått i stand denne avtalen!

Torsdag 11. oktober gjester nemlig hele 3 kvinnelige tittelspillere Sortland for å spille simultan og blindsjakk på Skibsgården. Arrangementet vil være åpent for spillere og publikum, så her er det bare å hive seg rundt og være med!

Mer info vil komme i god tid før arrangementet, men du har allerede nå muligheten til å melde deg på via Turneringsservice. Alt vil som sagt foregå på Skibsgården torsdag 11. oktober. Dette blir moro!

Her er en kort presentasjon av de 3 som gjester Sortland:

Navn: Iva Videnova
Tittel: IM
FIDE: 2350
Land: Bulgaria

 

Iva Videnova ble født i Bulgaria (Sofia) 17. oktober 1987. I følge Wikipedia begynte hun å spille sjakk allerede som 4. åring, men deltok ikke i en offisiell sjakkturnering før hun var 13 år gammel. I 2002 ble hun Bulgarsk mester for jenter U16, men hun tok steget opp og ble Bulgarsk mester for kvinner i 2012, 2013 og 2014. Iva har spilt for det kvinnelige landslaget i flere mesterskap og har en sølvmedalje på andrebordet fra 2009 å vise til.

Navn: Sophie Milliet
Tittel: IM
FIDE: 2389
Land: Frankrike

 

Sophie Milliet ble født i Frankrike (Marseille) 2. november 1983. Hun startet å spille sjakk som 4. åring og har flere titler på aldersbestemte nivåer. Som 17. åring hadde hun en rating på over 2100, og det viste seg fort at hun hadde stort potensiale. Hele seks ganger har hun blitt Fransk mester for kvinner. Første gang allerede i 2003, og sist gang i 2017. Sophie ble IM i 2009 og har en lang rekke med gode resultater å vise til. Hun spiller til daglig seriespill i flere land og har deltatt i 2 sjakkolympiader for Frankrike.

Navn: Irina Bulmaga
Tittel: IM
FIDE: 2401
Land: Romania (tidl. Moldova)

 

Irina Bulmaga ble født i Moldova 11. november 1993, men representerer i dag Romania. Selv om hun kun er 24 år gammel, har Irina vært med i det gode selskap i mange år. Hun er tidligere Moldovsk mester to ganger, men meldte overgang til Romania i 2008. Som spiller har hun deltatt i hele fem (!!) sjakkolympiader allerede, noe som må sies å være meget imponerende mtp. at hun bare er 24 år! Irina ble WGM i 2012 og IM i 2013.