Stor suksess på Skibsgården!

Til helgen spilles Advokatfirmaet Finn Chess International i Harstad. I den forbindelse fikk vi storfint besøk av IM Sophie Milliet og IM Irina Bulmaga på Sortland i dag. Som i fjor var det lagt opp til at klubbens medlemmer og tilskuere skulle få teste seg mot tittelspillere på Skibsgården senter.

IM Irina Bulmaga and IM Sophie Milliet

Siden vi fikk besøk av to kvinner i år, fikk Kjetil Grjotheim og Svein-Harald Johansen den store ære av teste ut blindsjakk mot IM Irina Bulmaga. Med knapp betenkningstid (5min + 5 sek) hadde undertegnede stor tro på at våre gutter skulle klare å sette Irina fast, men den gang ei. Taktikkerier og andre kombinasjonere ble fort avslørt av Irina, og det ble til slutt to overlegne seierer til tittelspilleren. Interessant og artig å se på, og ikke minst imponerende utført! Video fra blindsjakken finnes på vår facebook-side!

Etterpå var det duket for simultansjakk. Totalt 12 stykker fra klubben (inkl. Stein Jensen fra Harstad) hadde stilt opp for å teste sine ferdigheter. For å gjøre seansen spennende for begge parter fant vi ut at bentekningstiden skulle settes til 20 minutter blank. I tillegg delte vi opp gruppen i to slik at alle fikk spilt mot både Sophie og Irina. Som forventet ble det flest seirer til IM`ene, men noen feilskjer i løpet av de to simultanene ble det. Kjetil Grjotheim, Stein Jensen og Jonny Fredriksen klarte alle å vinne ett parti, mens Martin Halsvik Larsen og Håkon Tonulltre Natvig klarte å bærge remis i ett tilfelle. Kanskje var det flere også, men det fikk ikke undertegnede med seg. Uansett var tidskontrollen med på å gi oss «menneskelige» en fordel, noe enkelte av oss klarte å utnytte.

Når simultanen var ferdigspilt ble det tur hjem til formannens hule. Der fikk Sophie og Irina en kort omvisning av sjakkrommet, og det ble vist en del videoer fra tidligere seanser som klubben har vært deltagende i. Det ble også tid til rødvin og kjeks, så vi håper de hadde et flott opphold på Sortland.