Håkon Tonulltre Natvig vant Gruppe B i Harstad.

Lyberg Andre Wang, IM Sophie Milliet, Håkon Tonulltre Natvig og Stein Jensen.

Advokatfirmaet Finn Chess International gikk av stabelen på Thon Hotel Harstad denne helgen med hele 64 deltakere til start. Det ble spilt 7 runder, herav 3 runder hurtig- og 4 runder langsjakk. Fra Sortland deltok 7 stykker.

Som i fjor ble det seier til Sortland Sjakklubb i B-gruppen under årets turnering i Harstad. Sist gang var det Werner Walter som gikk til topps, mens i år kunne formannen juble over turneringsseieren. Håkon Tonulltre Natvig fikk en flott start på turneringen med 3 strake seirer i hurtigsjakken, men 4 remiser i langsjakken var med på å gjøre avslutningen på turneringen i overkant spennende. Heldigvis var kvalitetspoengene på Natvig sin side, for til slutt var det hele 5 stykker på lik poengsum! Nestbest ble Ola Hansen fra Narvik Sjakklubb, mens Torbjørn Valvåg fra Tromsø Sjakklubb ble nummer tre. Kirill Fedchuk (Tromsø) og Lars Asbjørn Stensen (Lofoten) ble nummer 4 og 5. Alle fem hadde 5 poeng.

IM Sophie Milliet til topps i A-gruppen

De inviterte kvinnelige tittelspillerne dominerte A-gruppen og tok de fire øverste plassene. IM Sophie Milliet og GM Ketevan Arakhamia-Grant endte begge på 6 poeng av 7, men Milliet hadde best kvalitetspoeng og tok førsteplassen. IM Irina Bulmaga ble nummer tre.

Lyberg Andre Wang fra Narvik gjorde flott comeback

Det var også poenglikhet øverst i C-gruppen, hvor Lyberg Andre Wang gikk til topps foran Rayner Vestgård (Lofoten) og Sofie Kristine Ratama (Alta). Disse tre hadde alle 5½ poeng.

Flere bilder finnes på facebook-sidene til Harstad Sjakklubb og Sortland Sjakklubb. Les også mer om turneringen på arrangøren sin hjemmeside.

Gruppe A (24 deltakere)

1. IM Sophie Milliet FRA 6.0
2. GM Ketevan Arakhamia-Grant SCO 6.0
3. IM Irina Bulmaga ROU 5.0
17. Martin Halsvik Larsen Sortland 3.0
19. Jon Fredrik Åsvang Sortland 2.5

Gruppe B (28 deltakere)

1. Håkon Tonnultre Natvig Sortland 5.0
2. Ola Hansen Narvik 5.0
3. Torbjørn Valvåg Tromsø 5.0
6. Vladimir Shabalin Sortland 4.5
15. Ervin Kavara Berg Sortland 3.5

Gruppe C (12 deltakere)

1. Lyberg Andre Wang Narvik 5.5
2. Rayner Vestgård Lofoten 5.5
3. Sofie Kristine Ratama Alta 5.5
6. Kenneth Berg Sortland 3.0
9. Vegar Reinholtsen Sortland 3.0