GM Frode Urkedal vant 70° Nord på Skjervøy

GM Frode Urkedal (1911) gikk til topps under helgens sjakkturnering på Skjervøy med 17,5 poeng. Selv med et par feilskjær i første halvdel av turneringen, var det ingen som kunne stå i mot lokomotivet fra Oslo når han satte inn langspurten. Syv strake seirer mot rimelig god motstand var både imponerende og sterkt gjort.

fv: FM Erlend Mikalsen, FM Matvey Galchenko, GM Frode Urkedal og GM Maxim Novik. Foto: Eirik Hasselberg

På andreplass med 16,5 poeng kom GM Maxim Novik (RUS), mens FM Matvey Galchenko (Alta) ble nummer tre med 15 poeng. FM Erlend Mikalsen (Alta) og Pål Røyset (Tromsø) ble nummer fire og fem med hhv. 14,5 og 13,5 poeng. Røyset kjempet lenge om turneringsseieren, men fikk det tøft i siste halvdel av turneringa.

Gruppe B

B-gruppen ble vunnet av Konstantin Kalinovskiy (RUS) med 18,5 poeng. Konstantin Gulik (RUS) og Andre Andersen (Skjervøy) ble nummer to og tre med 16 og 15 poeng.

70° Nord

Årets turnering var den andre i rekken som ble arrangert på Skjervøy. Totalt var det 46 deltakere, fordelt på 2 grupper. Primus motor, Øivind Jakobsen, har fått på plass et artig konsept med hele tre forskjellige tidskontroller i en og samme turnering. Tilbakemeldingene fra deltakerne er gode, og Jakobsen fortalte undertegnede ved en tidligere anledning at næringslivet på Skjervøy setter pris på at ting skjer i kommunen. Dette lover godt for fremtiden, så håper jeg at flere fra Sortland tar turen til neste år.

Øivind Jakobsen spilte i tillegg til å arrangere turnering. Foto: Eirik Hasselberg

Lenker: