Sjakk-VM 2018 London

I dag starter årets høydepunkt for sjakkinteresserte! VM-matchen mellom verdensmester GM Magnus Carlsen og GM Fabiano Caruana går av stabelen i London, og det forventes mange tilreisende nordmenn som ønsker å bivåne matchen.

Carlsen favoritt?

De fleste ser nok på Carlsen som favoritt, men 2018 har til nå vært Caruana sitt beste sjakk-år, så jeg ville ikke ha satset hus og hjem på norsk seier. Vinner Caruana matchen i løpet av langsjakkpartiene vil han også erobre førsteplass på verdensrankingen. Det betyr at Carlsen har alt å tape, mens Caruana har alt å vinne!

Søster Ellen Carlsen har i et intervju fortalt at hun frykter at Carlsen kan komme til å legge opp dersom han taper tittelkampen i sjakk mot Caruana. VGs sjakkekspert Simen Agdestein tror ikke det kommer til å skje, og det håper selvsagt ikke vi heller!

Live-sendinger

Første parti spilles fredag 9. nov kl. 16.00. NRK sender hver dag fra kl. 15.45. Sendingen kan også følges på NRKs nettsider. IM Torstein Bae blir som vanlig NRKs hovedkommentator, men det blir i tillegg diverse gjester i studio. VGTV har studiosending fra Oslo med GM Jon Ludvig Hammer, GM Simen Agdestein og Hans Olav Lahlum.

Informasjon og tidsskjema finnes hos arrangøren.