Bodø Grand Prix med ny deltakerrekord!

Bodø Grand Prix 2018 gikk av stabelen denne helgen i Bådåddjo (Bodø). Med 54 deltakere til start ble det satt ny deltakerrekord. Den gamle var fra 2017, den gang med 44 deltakere. Årets turnering har som foregående år blitt arrangert med 5 runder langsjakk. Betenkningstid er 90 minutter pluss 30 sekunder tillegg per trekk.

Favorittseier i A-gruppen

I A-gruppen ble det favorittseier til GM Johan-Sebastian Christiansen (Vålerenga), som vant alle sine 5 partier. På andreplass kom den store overraskelsesmannen Per Fredrik Holand (Bodø) med 4 poeng, mens FM Dag Madsen (Bodø) med 3,5 poeng ble nummer tre. To pallplasseringer til arrangørklubben Bodø Sjakklag smakte nok meget godt i den sterke A-gruppen!

Sven-Erik Åsheim til topps i B-gruppen

Sven-Erik Åsheim (Fauske) gikk til topps i B-gruppen med 4,5 poeng, mens Eskil Otterbekk Jonsson (Tromsø) og Bjørn Løvheim Olsen (Bodø) ble nummer to og tre med 4 poeng. Så vidt jeg vet var dette Åsheim sin første turneringsseier, så da sender vi store gratulasjoner sørover til han! Ellers verdt å merke seg at det var veldig mange uratete spillere i denne gruppen. Det betyr at det vokser og gror i Salten og på Helgeland, noe som er veldig bra!

Arrangørsjef Åsmund og Kjetil til høyre. To unge håpefulle til venstre Foto: Mosjøen Sk

Få deltakere fra Sortland, men Kjetil gjorde en fin figur

Det var kun Kjetil Grjotheim som tok turen til Bodø denne helgen. Ikke optimalt, men november er dessverre en måned de fleste av oss ikke har lyst å kjøre bil i 5 timer pga ustabilt vær i Vesterålen. Ironisk nok viste været seg fra sin verste side på fredag, og fergesambandet mellom Lødingen og Bognes var innstilt. Ergo hadde vi ikke rukket å komme frem i tide! Kjetil tok heldigvis fly og kom seg velberget frem.

Som eneste deltaker fra Sortland gjorde Kjetil en flott turnering med 3,5 poeng. Sjetteplass i Gruppe B blant 32 deltakere er ikke noe å utsette på, men med litt hell kunne det vært enda bedre. I følge kilder så sto Kjetil til seier i det partiet han tapte, men en bukk gjorde at det ble tap.

Aktuelle lenker: