Sjakk-VM 2018: Klart for omspill etter tolv remiser

I tolvte og siste runde presset Carlsen på for seier, men i det 31 trekk valgte han (til alles store overraskelse) å tilby remis!! Fordelen til Carlsen var på dette tidspunktet rundt 0,5 – 0,7 avhengig av hvilken computer man brukte. I et intervju fortalte Carlsen at han mente dette ikke var tilstrekkelig, og at han måtte ta store sjanser for å vinne partiet. Flere kjente sjakkpersonligheter har uttalt seg kritisk til dette. Der i blant GM Jon Ludvig Hammer og tidligere stormester og nå sjakkskribent for Chess.com, Ian Rodgers.

Tidligere Verdensmester, GM Garry Kasparov Twitret følgende etter partiet:

Til stor frustrasjon for enkelte, men til stor glede for andre, er det da duket for omspill. Først skal spillerne møtes i fire partier hurtigsjakk. Der får spillerne 25 minutter fra start, pluss ti sekunder per trekk. Hvis det fortsatt står uavgjort, blir det to partier lynsjakk. Der får hver spiller fem minutter, og tre sekunder tillegg per trekk. Ender alle kampene i lynsjakk uavgjort, blir det armageddon. Det starter med loddtrekning om hvilken spiller som får velge farge.

Omspillet begynner 16.00 på onsdag. Sendingen begynner på NRK1 klokken 15.45.