Fullt hus da klubbmesterskapet i langsjakk startet

Det ble rekordstort oppmøte i Bjørklundveien i dag da klubbmesterskapet startet. Hele 20 spillere spilte sjakk denne mandagen, noe som er helt fantastisk. I år har vi to grupper, der de mest erfarne spiller i Gruppe A, mens resten deltar i Nybegynnergruppen. Svært gledelig er det å se at hele 9 stykker fra nybegynnerkurset stilte til start, blant dem syv barn. Vi kan trygt si at det vokser og gror i Sortland Sk.

Gruppe A

Som så mange ganger før er det Martin Halsvik Larsen, Jon Fredrik Åsvang og Jonny Fredriksen som må anses å være favoritt til å vinne denne gruppen. Alle tre spiller til daglig i øverste gruppe når de er utenbys og deltar på helgeturneringer. Nærmeste utfordrere til disse er Håkon Tonulltre Natvig og Ervin Kavara Berg. Begge vet å bite fra seg, og man skal ikke undervurdere rutinen og sulten etter å slå de som er høyere ratet enn de. Det blir ellers interessant å følge med på Sturla Sivertsen og Roy Arne Johannessen. Begge deltar i sitt første klubbmesterskapet, men de har begge to spilt sjakk i en årrekke.

Nybegynnergruppen

I denne gruppen finner vi en herlig kombinasjon mellom ungt og gammelt. Seks barn og to foreldre deltar i det som kan bli en skikkelig familiefeide for enkelte. Allerede i runde to skulle pappa Geir Halvorsen få bite i det sure eplet når sønnen Håkon Halvorsen valset over han. En flott seier kan vi legge til! Ellers ser vi at flere av barna har funnet roen og koser seg med sjakken. Enkelte har fortsatt litt for mye hastverk når det er deres tur, men dette er helt normalt blant barn. Med tid og stund vil nok dette lukes bort.

Neste runde spilles 15. april kl. 18.00/19.00!
Vi registrerer at det er mange forfall pga påskeferie, men de som kan spille møter opp til vanlig tid.