Klubbmesterskapets 4. runde ble fylt av drama

Så ble det nok en dramatisk runde i Klubbmesterskapet når 4. runde ble spilt i går. Martin og Jon Fredrik skulle opp mot hverandre som så mange ganger før, men denne gang var sistnevnte nødt å gå for seier etter å spilt remis i forrige runde. Begge kom greit ut av startblokken, men i midtspillet fikk Jon Fredrik stokket om på brikkene slik at han fikk en fordel. Vi går inn i trekk 23 der Martin har spilt: Tf1

 

Jon Fredrik spiller 23. Dc7, men burde heller ha spilt: 23. Lxf4 som vinner bonde. I følge computeren har Jon Fredrik da en fordel på 2.

(23. Lxf4 24.Lxf4 Dxf4 25.Dxf4 Sxf4 26.Sc3 Sg6)

Etter dette dabbet partier mer eller mindre av. Til slutt endte det i et tidsdrama der Martin gikk seirende ut etter at klaffen til Jon Fredrik falt.

 

På bord nummer to tok Håkon en sterk seier med de sorte brikkene over Jonny. Formannen hadde stort sett kontroll gjennom hele partiet ryktes det om. På tredjebordet tok Kjetil en grei seier over Roy Arne, etter at sistnevnte bukket i midtspillet. I partiet mellom Torstein og Geirr var det førstnevnte som presset mot slutten, men som til slutt måtte gi tapt. Hognfordens store sønn, Svein-Harald, gikk ned mot Sturla. Sistnevnte tok sin første seier og er oppe på to poeng nå. Ervin og Øyvind spilte remis i deres parti. I følge Jon Fredrik burde Øyvind ha vunnet det bondesluttspillet. Det får vi se nærmere på senere. I partiet mellom Kenneth og Sindre var det førstnevnte som gikk av med seieren.

Nybegynnergruppen

Seks stykker møtte opp til mandagens runder. Vi ser at Håkon har fått en luke på to poeng ned til Konrad, mens Robert og Sebastian har kommet på etterskudd etter å ha meldt forfall til gårsdagens runder. Vi registrer at Jakob fikk seg en flott seier i går, noe som sikkert smakte veldig godt.