Montessoriskolen på Jennestad inviterte sjakklubben på besøk

Henning (10 år) holder skolen i sjakk. foto: Bladet Vesterålen

Montessoriskolen på Jennestad er en av flere skoler som har integrert sjakk i skolehverdagen. Ikke nok med at de spiller sjakk, de har også etablert en uhøytidelig sjakklubb, samt et skolesjakkstyre. Imponerende!

Sortland Sjakklubb v/formann Tonulltre besøkte skolen sist onsdag etter ha å fått invitasjon fra en av lærerne. Hele 16 barn, samt lærere deltok i den to timer lange undervisningen. I tillegg ble det arrangert en egen sjakkturnering der alle fikk teste å spille med klokke. Formannen kan rapportere om god stemning og lærevillige elever og lærere. Selve undervisningen foregikk på digert magnetbrett. I tillegg fikk deltakerne et innblikk i hvordan Turneringsservice virker. Alt i alt en flott dag på Jennestad Montessoriskole.

Sortland Sjakklubb takker for at vi fikk komme på besøk!

Bladet Vesterålen har laget en flott artikkel om besøket. Den kan du lese her.