Bergen Spillfestival 2019

Bergen Spillfestival 2019 finner sted både ute og inne på USF verftet 26. juli – 04. august. Av spill og aktiviteter tilbys det blant annet: Sjakk i alle former og fasonger, Lego, Quiz, Brettspill, Gaming, Poker  og mye mer. I alt er det over 120 arrangementer fordelt utover 10 dager og masse stilige premier.

Når det kommer til sjakk er det som nevnt ovenfor sjakk i alle former og fasonger. Mandag 29. juli startet hovedturneringen, Bergen Sommer Super-NGP 2019. Ikke helt det store deltakerantallet mtp. premiefondet på flere titalls tusen kroner, men 42 stykker stilte i hvert fall til start.

GM Maxim Turov (RUS) gikk til topps i gruppen over 1600 i FIDE-rating. Han og fruen IM Irina Turova (RUS) hadde tatt turen til Bergen for å delta, slik som foregående år. Nummer to i gruppen ble IM Sebastian Mihajlov (Bærum SS), mens Aleksander Fossan (Stavanger SK) ble nummer tre.

Frode Kvandal som er bosatt i Bergen, deltok i gruppen under 1600 i FIDE-rating. Det gikk ikke helt veien, men en plassering midt på tabellen og et par kalde øl i pausene gjorde turneringen til en positiv opplevelse ryktes det om. Turneringen ble avsluttet torsdag 1. august.

NM i Cafesjakk

I dag fredag 2. august kl. 19.00 skal NM i Cafesjakk spilles. Da stiller selvsagt Frode, men også Martin tar turen til Bergen for å delta på dette sosiale arrangementet. Det er et fryktinngytende felt som venter disse to, så det blir spennende å se om de klarer å hamle opp med alle tittelspillerne som skal delta. Mesterskapet spilles over 7 runder med en betenkningstid på 10 minutter per spiller per parti.

Aktuelle lenker:

Bergen Spillefestival sin hjemmeside
Bergen Sommer Super-NGP 2019 resultatlister
NM i Cafesjakk