Bergen Spillfestival 2019 – NM i cafesjakk

NM i Cafesjakk ble spilt fredag 2. august på USF Verftet med hele 84 deltakere. Dette var den største sjakkturneringen under Bergen Spillfestival.

Årets festival har vært meget heldig med været, og gårsdagens turnering ble spilt i behagelige 22 grader med sol fra skyfri himmel. Flere av spillerne møtte opp et par timer før mesterskapet for å dunke lyn, delta under NM i sjakkquiz (16 deltakere), slikke sol og nyte god mat og drikke på uteserveringen. Stemningen økte selvsagt i takt med inntaket utover kvelden. I god Sjakk & Øl ånd som vi kjenner igjen fra våre egne arrangementer!

Russisk stormester til topps

Som spådd på forhånd var det GM Maxim Turov som gikk til topps i A-gruppen med 6½ poeng på 7 runder. Vinneren avga bare en kort remis mot sin bedre halvdel IM Irina Turova i sjette runde. IM Sebastian Mihajlov ble nummer to med 6 poeng, mens IM Kjetil Stokke ble nummer tre med 5½.

Martin Halsvik Larsen og Frode Kvandahl var på plass for å delta i dette mesterskapet. Førstnevnte som debutant, mens Frode har deltatt en gang tidligere. Ingen topplasseringer på våre gutter denne gang, men de gjorde seg ikke helt bort. Martin ble nummer 19 med 4 poeng, mens Frode ble nummer 52 med 2 poeng.

B-gruppen ble vunnet av Gard Rye Høyforsslett med 6 poeng, mens Edvard Brøther gikk til topps med 6 poeng i C-gruppen, som var for uratede spillere.

Uoffisielt NM i bullet

Den siste turneringen under Bergen Spillfestival er Uoffisielt NM i bullet, som spilles online hos Lichess lørdag kveld. Her kan man spille hjemmefra eller sammen med andre på USF Verftet i Bergen.

Aktuelle lenker:

NM I Cafesjakk – Resultatlister
NM I Cafesjakk – Bergens
NM I Cafesjakk – Bilder