Favorittseier under Tromsøsjakken NGP. Nicolai på en flott tredjeplass i Gruppe B

Tromsøsjakken NGP 2019 gikk av stabelen 30. august – 1. september på Veitasenteret i Tromsø med 55 spillere til start. Turneringen ble spilt over 5 runder med en betenkningstid på 90 minutter pluss 30 sekunder tillegg pr. trekk. Det ble konkurrert i tre grupper.

Favorittseier i Gruppe A
Vinner i Gruppe A ble FM Gunnar Lund (Offerspill SK) med 4 poeng av 5 mulige. FM Mads Vestby-Ellingsen (Tromsø SK) endte også på 4 poeng, men kvalitetspoengene ble avgjørende denne gang. De to gode kompisene spilte innbyrdes remis i runde 3. Pål Røyset ble nummer tre med 3,5 poeng.

Nicolai følger med på partiet som utspiller seg på nabobordet

Nicolai Karlsen fra Sortland Sjakklubb på tredjeplass i Gruppe B
Nicolai Karlsen, tidligere bosatt på Sortland, opprinnelig fra Ballstad i Lofoten, men nå med bostedsadresse i Tromsø, kom på en flott tredjeplass i Gruppe B. Nicolai som fortsatt representerer Sortland Sjakklubb, fikk en kjempestart på turneringen med 3 strake seirer. Dessverre ble det bare et halvt poeng under søndagens dobbeltrunde, noe som resulterte i at to spillere snek seg forbi han til slutt. Uansett en flott prestasjon av Nicolai, som vi vet kan tukte de beste på en god dag.

Nikolai Olsen Wernberg (Tromsø SK) gikk til topps i gruppen med 4 poeng. Kristian H. Schmidt (Tromsø SK) ble nummer to med 3,5 poeng, kun kvalitetspoeng foran nevnte Nicolai på tredjeplass.

Roy Arne fikk det tøft
Roy Arne Johannesen fra Sortland SK stilte også i Gruppe B, men fikk det dessverre litt for tøft mot rutinerte ringrever. Det ble med det ene halvpoenget i fjerde runde, men Hadselværingen slår nok garantert tilbake ved en senere anledning. Kanskje allerede under FDVhuset Blåbyen Grand Prix om 12 dager!?

Tre stykker på fire poeng i Gruppe C
Gruppe C ble vunnet av Oscar Jakob Nergård (Senja SK). Preben Teigen Badar (Tromsø SK) ble nummer to, mens Vinjar Hammari (Alta SK) ble nummer tre. Alle de tre nevnte endte på 4 poeng, men kvalitetspoengene ble avgjørende til slutt.

Aktuelle lenker:
Tromsø Sjakklubb sin hjemmeside
Tromsø Sjakklubb sin facebookside
Resultatlister hos Turneringsservice
Alle partier ble sendt LIVE hos Clono