Det ble en flott sjakkhelg i Harstad! Favorittseier i A-Gruppen

Foto: Uranbaatar Erdenebileg

Advokatfirmaet FINN Chess International 2019 ble spilt i Harstad, helgen 11. – 13. oktober. Det var totalt 65 spillere som deltok, herav 9 stykker fra Sortland. Turneringen gikk over 7 runder, med 3 hurtig- og 4 langsjakkpartier.

IM Olga Zimina ble suveren vinner i A-Gruppen
IM Olga Zimina (RUS/ITA) var i det umulige hjørnet under helgens sjakkturnering i Harstad da hun gikk til topps i Gruppe A med 6 ½  poeng av 7 mulige. Det var et helt poeng foran Sarah Hoolt (GER) som endte på andreplass med 5 ½ . Pål Røyset fra Tromsø karret til seg tredjeplassen med 4 ½ poeng, kun kvalitet foran Jon Fredrik Åsvang fra Sortland og FM Gunnar Lund fra Tromsø.

Jon Fredrik Åsvang tok en sterk fjerdeplass
Jon Fredrik leverte muligens sin beste turneringsprestasjon med fjerdeplass i denne sterke turneringen. Han fikk bla. inn en flott gambit mot Kjell Ole Kristensen fra Narvik i runde 5. I tillegg fikk han den store ære av å sette nestformannen (Martin) i klubben på plass, med en avgjørende seier i runde 6. Dessverre ble det et brutalt møte med Olga Zimina i siste runde, noe som resulterte i at Pål Røyset tok tredjeplassen foran nesen til Jon Fredrik.

Foto: Anniken Vestby

Martin Halsvik Larsen startet sterkt, men fikk det tøft på oppløpssiden
Martin gikk som vanlig ut i hundre. Etter fire runder sto han igjen med full pott, og det mot sterk motstand. Han var faktisk alene på topp etter å ha nedsablet spillere som GM Natalia Zhukova og Pål Røyset. I Runde 5 møtte han dessverre veggen mot Olga Zimina. Det var lenge et tett og spennende parti, men da Martin ikke fant de beste trekkene kunne Zimina puste lettet ut. I runde 6 ble det tap mot Jon Fredrik, og i runde 7 var det FM Gunnar Lund som påførte Martin nok et tap. Selv med tre strake tap ble det 7. plass på Martin, kun halvpoenget unna 3. plassen.

Foto: Anniken Vestby

Rune Borøy fra Fauske vant B-Gruppen
Rune Borøy tok en oppløftende turneringsseier med 5 ½ poeng av 7 mulige i B-Gruppen. Thorir Hrafnkelsson fra Skjervøy ble nummer to med 5 poeng, mens 9 årige Evsuld Erdenebile fra Tromsø tok en flott tredjeplass med lik poengsum som nummer to. Borøy spilte i A-Gruppen under FDVhuset Blåbyen Grand Prix, og det er kanskje i øverste gruppe han hører hjemme fremover. Hans spillestyrke er i hvert fall god nok. Det så vi både her og på Sortland sist gang.

Foto: Uranbaatar Erdenebileg

Ola Torstein Endresen endte like utenfor pallen
Mannen med barten, altså Ola Torstein, endte opp som bestemann fra Sortland i B-Gruppen. I likhet med nummer to og tre endte han opp med 5 poeng. Dessverre gikk ikke kvalitetspoengene i favør for vår mann denne gang, men det er flott å se at han er oppe der blant de beste og konkurrerer om edelt metall. Ola Torstein hadde kun ett tap på 7 runder, så det er absolutt mer enn godkjent.

Ervin Kavara Berg har noe på gang
Vårt største talent i klubben for øyeblikket er Ervin. Han har nå vært med i en årrekke, og nå begynner han å vise sjakkmuskler. Det ble en grei 10. plass i Harstad, men kun ett tap på 7 runder er bra. Dessverre ble det et par remiser for mange denne gang, men undertegnede kan garantere at vi ser Ervin blant topp tre snart. Et kortsiktig mål for Ervin må være å ta flere poeng i hurtigsjakken. Mye av fundamentet for resten av turneringen gjøres der.

Foto: Anniken Vestby

 

Erlend Madsen og Vladimir Shabalin bukket under
Dessverre ble det ingen stor sjakkglede for Erlend og Vladimir under helgens turnering. Begge var usikre på om de skulle delta, og de hadde tydeligvis andre baller i lufta. 2 ½ poeng på 7 runder var langt under pari, og noe de neppe var fornøyd med. Heldigvis kommer det nye sjanser!

Dobbelt Tromsø foran Narvik i C-Gruppen
Hele tre stykker endte opp med 5,5 poeng av 7 mulige i den jevne C-Gruppen. Best ble Sivert Schanche Tørfoss fra Tromsø, foran klubbkamerat Preben Teigan Badar. Lyberg Andrè Wang fra Narvik tok tredjeplassen.

Geirr Alèn Rasmussen startet friskt i hurtigsjakken, men så ble det bråstopp
Evigunge Geirr gikk i likhet med Martin ut i et forrykende tempo. Tre strake pinner i hurtigsjakken luktet det svidd av, men så ble det dessverre bråstopp! For i de tre neste langsjakkpartiene ble det dessverre null poeng og tre smultringer. I siste runde ble det heldgivis seier, noe som selvsagt gjorde godt for både selvtilliten og humøret til Geirr. Nå skal det sies at Geirr sjeldent er i noe dårlig humør, men det er alltid deilig å avslutte en turnering med seier. Det ble tilslutt 4 poeng og 7. plass på Geirr.

Foto: Anniken Vestby

Torstein Monsen og Kenneth Berg tok begge 3 poeng
Hverken Torstein eller Kenneth er noen hurtigsjakkspillere. Det kan vi fint tyde ut i fra resultatlistene. Værst var det for Kenneth som gikk på tre strake tap. Heldigvis er de mye stødigere i langsjakk og der fikk de plukket med seg en del poeng. Kenneth tapte faktisk ingen langsjakkpartier, så det var meget oppløftende. Torstein truet med å legge sjakken på hylla før siste parti, men det partiet endte i seier. Forhåpentligvis ble det en såpass fin opptur at vi ser Torstein i sjakklubben igjen 🙂 Torstein endte til slutt på 12. plass, mens Kenneth ble nummer 15.

Foto: Anniken Vestby

Aktuelle lenker:

Turneringsservice med resultater og tabeller
Clono med partier fra Advokatfirmaet Finn Chess International
Tromsø Sjakklubbs fyldige rapport
Harstad Sjakklubb
Anniken Vestby sin bilder på Facebook