Simultan i Handelsparken Sortland

I anledning Advokatfirmaet FINN Chess International er det blitt en årlig tradisjon at primus motor i Harstad Sjakklubb, Stein Jensen, tar med seg en av sine inviterte stormestere til Sortland for å spille simultan, dagen før selve hovedturneringen.

Denne gang var det GM Natalia Zhukova fra Ukraina som var så heldig å få sjansen til å spille mot Sortland Sjakklubbs medlemmer i Handelsparken. I tillegg hadde Stein tatt med Norgesvenn og stormester GM Heikki Westerinen som en liten ekstra bonus på arrangementet.

Simultanen gikk over 12 bord, med annenhver hvit/sort parti. Det ble ikke spilt med klokke denne gang, noe som gjorde at simultanen tok mer tid enn vi hadde tenkt på forhånd. GM Zhukova gjennomførte i hvert fall simultanen på en proffesjonel måte. Hun tok 10 seire, men måtte avgi remis mot Martin Halsvik Larsen og Jon Fredrik Åsvang.

Etter simultanen var det duket for omvisning i «sjakkbulen» til formannen. Der ble det servert kaffe, kjeks og annet snacks. I tillegg fikk Westerinen servert et par kalde pils fra Nord-Norges nordligste bryggeri, noe han satte stor pris på.

Bladet Vesterålen har laget en video fra seansen i Handelsparken
Martin har laget en egen versjon som kan sees på Facebook