Kjetil Grjotheim på fjerdeplass i Bodø

Bodø Grand Prix 2019 ble spilt i Bodø, 15.-17. november med 53 spillere til start. Deltakerantallet var omtrent likt med foregående år. Årets turnering var preget av få deltakere i øverste gruppe der GM Michael Richter fra Tyskland var det store trekkplasteret.

Kun Kjetil Grjotheim stilte fra Sortland

Med store forventninger fra klubben hengende over seg, var det en ydmyk herremann som fredags formiddag satte kursen sørover for å delta under helgens sjakkturnering i Bodø. Kjetil Grjotheim har gjort det til en årlig tradisjon å besøke byen i havgapet, og når han kan kombinere kompisbesøk og sjakkturnering, så må det jo selvsagt bli en strålende helg.

Det ble en flott fjerdeplass

Kjetil spiller i Gruppe B, altså nest høyeste ratinggruppe. Han startet turneringen fredag med en solid seier i første runde. Deretter ble det to imponerende seire i dobbeltrunden på lørdag mot  Hjelle og Røilid. Begge disse er sterke spillere som snuser på 1700 tallet i rating. På søndag ble det dessverre en liten nedtur da Kjetil tapte fjerde runde mot Sjøbrend. I siste runde ble det remis mot Borøy. Det holdt til en flott fjerdeplass, kun halvpoenget unna pallen.

Kjell Sjøbrend vant gruppen med 4,5 poeng foran Trond Kristensen. Kirill Fedchuk ble nummer tre.

Flere av deltakerne i B-gruppen burde kanskje spilt i øverste gruppe. Spesielt mtp. at det kun var 10 deltakere i Gruppe A, mens gruppen under hadde et deltakerantall på 30 hele stykker.

Favorittseier i Gruppe A

Storfavoritt og stormester Michael Richter (GER) gikk til topps i Gruppe A med 4,5 poeng av 5 mulige. Det var kun kvalitetspoenget foran FM Andreas G Tryggestad på andreplass. FM Dag Madsen ble nummer tre, hele 1,5 poeng bak de to nevnte.

Terje Johannessen vant Gruppe C

Det ble hjemmeseier til Bodø SL i Gruppe C da Terje Johannessen slo til med 4,5 poeng. Etter fire strake pinner kontrollerte Johannessen inn turneringsseieren med remis i siste runde. Andreas Lorange ble nummer to, mens Eirik Bjørgum ble nummer tre.

Aktuelle lenker

Bodø SL facebook side
Resultater hos TS
Rapport hos Tromsø SK