Sortland 1 ble kretsmester i Troms og Nordre Nordland

Sortland 1 mot Sortland 2

Kretsmesterskapet for lag i Troms og Nordre Nordland ble spilt helgen 17-19. januar på Heggen VGS med Harstad sjakklubb som arrangør. For første gang i historien var det herrene fra Sortland som kunne glede seg over å tatt sin første kretsmestertittel.

Sortland 1 til topps etter å ha vunnet alle kampene

Sortland 1 gikk til slutt helt til topps under KM for lag. Litt drama ble det, men rutinen og det at alle leverte helgen gjennom gjorde at ingen kunne utfordre dem. Spesielt viktig at de jevne kampene ble vunnet i stedet for at de endte uavgjort. De tre siste rundene ble faktisk vunnet 2,5 – 1,5. Førstelaget besto av Martin Halsvik Larsen, Audrius Bitinas, Jon Fredrik Åsvang og Jonny Fredriksen.

Harstad 1 ble nummer to med 8 poeng, mens Narvik 1 ble nummer tre.

Sortland 2 leverte også varene selv om det ble en 9. plass. Litt uheldig trekning må man kunne si mtp. at dem møtte alle fire topplagene på rad og rekke. Ervin Kavara Berg ble lagets toppscorer med 3 poeng på fire runder. Et kjemperesultat! I tillegg leverte Kaj Rorger Willumsen, Håkon Tonulltre Natvig, Vladimir Shabalin, og Frode Kvandahl også gode resultater med remis mot spillere med flere 100 ratingpoeng over seg. Og det er jo en kjempeprestasjon!

Tredjelaget fikk det dessverre meget tøft og ble tilslutt sist i mesterskapet. Det ble 1 poeng av 10 mulige, men de kommer garantert sterkere tilbake ved neste korsvei. Laget besto av Øyvind Stephansen, Erlend Madsen, Geirr A Rassmussen, Torstein Monsen og Kenneth Berg.

Aktuelle lenker:

Resultatlister hos TS
Fyldig rapport på Tromsø sine nettsider
Bilder på facebook
Clono-Livepartier