Sortland ble Nordnorsk mester i Harstad

Sortland SK ble Nordnorske mestere og skal spille kvalifisering til Eliteserien

Nordnorsk mesterskap for lag ble spilt på Heggen VGS i Harstad helgen 6.-8. mars. Sortland var regnet som outsider på forhånd, men allerede i første runde mot Bodø skulle det vise seg at Sortland hadde skumle planer om å trumfe hele mesterskapet. Det startet kanskje ikke veldig oppløftende når Martin tapte og Jon Fredrik måtte nøye seg med remis. Heldigvis tok Jonny og Nicolai ansvar og hamret inn hvert sitt poeng slik at vi tilslutt vant matchen 2,5 – 1,5. Etter dette var Sortland i en klasse for seg selv og parkerte Alta, Fauske og Narvik i de tre neste matchene. Med full pott før siste runde var det kun Bodø som kunne gå forbi på individuelle poeng, men etter uavgjort mot Harstad i siste runde var det klart at det var Sortland som ble årets Nordnorske mestere i lagsjakk!

Neste post på programmet er kvalifisering til eliteserien. Det blir spennende å se om herrene tar utfordringen med å hamle opp mot de beste sjakkspillerne i landet.

Sterk laginnsats

På Sortland sitt lag spilte Martin Halsvik Larsen, Jon Fredrik Åsvang, Jonny Fredriksen og Nicolai Karlsen. Martin tok 3,5 av 5 mulige, Jon Fredrik 3,5 av 5, Jonny 2,5 av 5 og Nicolai 3,5 av 5. Totalt ble det kun 3 individuelle tap på 20 partier, og da blir det vanskelig for de andre lagene og holde følge. Dette så vi også under KM for lag tidligere i år, der laget leverte gode jevne resultater hele veien.

Bodø Sjakklag ble nummer to, mens Harstad ble nummer tre

Bodø SL, anført av Dag Madsen på førstebordet leverte et godt mesterskap. Selv om det ikke holdt helt opp denne gang, så imponerte herrene fra Bodø med solid spill mesterskapet gjennom. På laget spilte Dag Madsen, Per Fredrik Holand, Kjetil Ansgar Jakobsen og Ken Runar Hanssen.

Harstad tok tredje og siste pallplass etter en sterk remis mot Sortland i siste runde. Laget var litt ujevnt fordelt, og med en del bytter underveis og ikke helt det store spille ble det sånn passe tilslutt. På laget spilte Stein Jensen, Johan Pettersen, Nils J Schjelderup, Jørn Grønvold, Robert Jakobsen, Ronny S Melå og Knut Holte.

Aktuelle lenker

Resultatliste
Nyhetsartikkel hos Bladet Vesterålen (+ sak)
Rapport hos Tromsø Sjakklubb (kommer etterhvert)
Bilder på facebook