Det store slaget om Nord-Norge

Lørdag ble det store slaget om Nord-Norge spilt på Lichess. Sortland stilte selvsagt med lag, men var ikke blant favorittene til å vinne. Det ble tilslutt en hederlig 5. plass i et kanonsterkt felt med bla. innleide soldater og tittelspillere. På laget spilte Martin Halsvik Larsen, Jonny Fredriksen, Kaj Roger Willumsen, Ola Torstein Endresen, Torstein Monsen og Geirr Alén Rasmussen.

De fem beste på hvert lag telte med i sammendraget, derfor krone. 

Alta Sjakklubb Ungdom til topps

Selv om det klinger av klubbnavnet, så var det seniorene som fylte opp plassene på Alta Sjakklubb Ungdom. FM Matvey Galchenko, FM Kirill Klukin, FM Joachim Solberg, Odd Erling Mikalsen og Andre Nielsen var de fem soldatene som førte laget til en soleklar førsteplass, hele 33 poeng foran Tromsø Sjakklubb på andreplass.

Narvik Sjakklubb anført av evigunge Kjell Ole Kristensen tok en sterk tredjeplass, mens Skjervøy med GM Frode Urkedal på toppbordet ble nummer fire.

Stor artikkel om slaget om Nord-Norge finnes hos Tromsø Sjakklubb.