Geirr og Torstein kjempet i toppen under Maratonlyn

Søndag 14. juni ble det arrangert 5 timers Maratonlyn på Lichess i regi av Tromsø Sjakklubb. Arrangørene håpet nok på mange deltakere, men det ble dessverre ikke slik. Hvorfor det var få deltakere blir bare spekulasjon, men kombinasjonen av godt vær og det at folk begynner å bli litt mettet på nettsjakk – gjorde nok sitt til at det ikke ble helt det store.

Maratonlyn u1600: Geirr på tredjeplass, Torstein nummer fire

I gruppen for de med rating under 1600 var det Geirr som ble best fra Sortland med en flott tredjeplass. I løpet av 10 partier ble det 9 seire og kun ett tap. Bravo! I likhet med mange andre spilte Geirr kun en del av turneringen. 5 timer lynsjakk blir for mye for enhver! Torstein tok en fin fjerdeplass, mens Sturla ble nummer syv med kun 4 partier. Turneringen ble vunnet av kenmoecarstens, hele 11 poeng foran svallaia på andreplass.

Maratonlyn over 1600: Kokken til topps

Kjell Ole Kristensen fra Narvik gikk til topps i gruppen over 1600 i rating. Han fikk inn en pen rekke med seire og stakk fra hele feltet når det virkelig gjaldt. Unge lovende Evsuld fra Tromsø ble nummer to, 14 poeng foran klubbkollega Frank Remman på tredjeplass. Fra Sortland deltok Martin og Kaj Roger, men ingen av de spilte hele turneringen og endte langt ned på listen. Det samme gjaldt for Gunnar Lund og kompani som nok hadde stukket av med seieren hvis de hadde valgt å spille hele turneringen.