Martin vant Årsmøtelyn

Som nevnt i tidligere innlegg ble det i dag arrangert Årsmøtelyn på lichess i regi av Tromsø Sjakklubb. Martin gikk til topps med 8 poeng av 8 mulige og var suveren vinner. Grunnet tekniske problemer ble det en merkelig turnering der Martin møtte en lavere rated spiller (som også var en grinebiter) hele 3 ganger. Det var selvsagt med på å gjøre det enklere for Martin i kampen om seieren.

Det har seg dessverre slik at Sveitser fungerer til tider svært dårlig hos lichess. Systemet burde vært utviklet bedre før man åpnet opp for bruk av det. Undertegnede har vært kritisk til dette lenge, og nå ser det ut til at også Tromsø slår det fra seg. Neste gang vil de nok arrangere turnering i Arenaformatet. Det er kanskje ikke helt perfekt, men det virker i hvert fall på den måten at den beste står igjen som vinner. I tillegg har man diverse innstillinger man kan benytte for å forbedre formatet.

Totalt var det 12 stykker som deltok i turneringen. Noen falt av underveis og andre kom til. Dessverre ble det bare spilt 8 av 10 runder da systemet regelrett krasjet underveis i turneringen.