Nordnorsk mesterskap spilles i Tromsø denne helgen

Oppdatert: Mesterskapet ble dessverre avlyst. Mer info på vedlagt lenke:
http://tromsosjakk.no/nnm/nnm-2020-er-flyttet-til-vinteren-2021/

Hotel Scandic Grand er planlagt arena for Nordnorsk mesterskap hvis det blir…

Nordnorsk mesterskap som er planlagt i Tromsø denne helgen opplever dessverre mannefall. Etter en solid opptur i antall påmeldte tidligere i høst, har deltakerantallet nå krympet med rundt 10 spillere siste dagene. Årsaken er nok Covid-19 og de smitteutbruddene Tromsø by opplever for tiden.

Arrangøren håper fortsatt å få gjennomført mesterskapet, men nye retningslinjer fra FHI kan sette en stopper for dette. I følge FHI vil det torsdag formiddag bli presentert nye forsterkede tiltak i kampen mot Covid-19. Om dette vil gå utover mesterskapet i Tromsø vites ikke, men det blir spennende å se. Det skal jo også arrangeres turnering i Harstad om 15 dager, og denne vil jo i likhet med med mesterskapet i Tromsø henge i en tynn tråd da.

En klar favoritt i mesterskapet

Stormester Benjamin Arvola Notkevich regnes som den store favoritten til å vinne årets mesterskap. Han har vunnet 3 av de 4 siste mesterskapene og fjorårets tap mot Torben Søraas ønsker han nok å revansjere.

Nevnte Søraas vil nok gjøre alt i sin makt til å forsvare tittelen, men han må nok stille seg i kø blant utfordrerne IM Mads Vestby-Ellingsen og Pål Røyset, som nok også vil ha en finger med i spillet.

Aktuelle lenker:

Forhåndsomtale av Nordnorsk mesterskap
Deltakerliste, påmelding og invitasjon