11 stykker møtte opp til tirsdagens klubbturnering på Lichess

Det ble en flott sjakkveld for de som stilte til start under tirsdagens klubbturnering. Martin Halsvik Larsen dominerte som vanlig kvelden, men flere melder seg på og det er hard kniving om de neste plassene på tabellen. Ikke alle er helt komfortable med lynsjakk – noe som flere ganger gjenspeilte seg i kvaliteten på slutten av partiene. Mange endte i tidsnød, og selv om man sto best gjennom hele partiet, ble man straffet for å bruke for lang tid. De som hadde guffet litt på underveis, klarte ofte å kapre en remis eller til og med vinne partiet, selv om de sto dårligere. Det er altså mye å hente, hvis man klarer å gire litt opp.

 

Martin Halsvik Larsen med full kontroll

Selv om det ikke ble like stort oppmøte denne gang som sist gang, fikk vi gjennomført en flott turnering. Martin er ustoppelig når det kommer til lynsjakk og ligger flere 100 ratingpoeng foran de andre. Da er det ikke så rart at han hamrer inn 7 stolper og går til topps ubeseiret. Per dags dato har han en Lichessrating på 2410 i lynsjakk – noe som betyr at han ligger høyt oppe på de nasjonale listene.

Martin Halsvik Larsen er en lynhai!

 

Ola Torstein Endresen på en flott andreplass

Mannen med barten, med sine allsidige hobbyer, tok innersvingen på formannen og sikret seg andreplassen med 5 poeng. Det var kun kvalitetspoengene som skilte de to herrene til slutt. Ola Torstein liker å bruke mye tid når han spiller langsjakk, men han er en av de som klarer å tilpasse seg når det blir kortere tenketid. Under tirsdagens turnering tapte han kun mot turneringsvinneren, ellers ble det fire vinster og to remiser. Well played!

 

Ola Torstein vet å kose seg når han er på reise! Foto: Trine Rokkones Endresen

 

Håkon Tonulltre Natvig på tredjeplass

Formannen, som fyller 60 år i oktober, tok tredje og siste pallplass. I likhet med Endresen ble det 5 poeng, men dårligere kvalitetspoeng denne gang. Selv om han ikke er den som spiller mest på nett, er han sannsynligvis den som spiller mest sjakk i klubben. Stort sett hver dag kommer hans gode sjakkvenn Svein-Harald Johansen på besøk for å dunke lyn. Gjerne spilles det 10 – 15 partier på en kveld, med variert musikk i bakgrunnen og kirkevann fra springen. Stor stemning!

Formannen inviterte GM Jon Ludvig Hammer til hans 50 årsdag. Hvem dukker opp når han fyller 60? Spennende!

 

Hurtigsjakk nesten gang

Neste turnering arrangeres tirsdag 9. februar. Da skal det spilles fem runder hurtigsjakk med tenketid 10 minutter på hele partiet + 2 sek tillegg per trekk. Forhåpentligvis dukker det opp enda flere da, og spillere som Shabalin og Remman bør kjenne sin besøkelsestid! Det blir spennende å se om Martin behersker lengre betenkningstid like bra som lyn. Her kan det komme overraskelser – og kanskje er det du som setter lynhaien på plass!? Som vanlig vil vi trekke ut en heldig vinner av et gavekort hos sjakkbutikken på kr 250,-. Ervin Kavara Berg ble trukket fram av hatten sist tirsdag og Torstein Monsen ganger før der.

 

Oppgave fra turneringen – (løsning)

Geirr burde ha vunnet sitt parti mot Torstein, men ble stresset på tiden og det ble remis. Hvit trekker og setter matt i 5 trekk!

 

Aktuelle lenker:

– Bli medlem av Sortland SK på Lichess
– Resultater tirsdag 26. januar
– Meld deg på turneringen 09. februar