Klubbturnering 3: Ola Torstein Endresen gjorde rent bord

Det var en hustrig tirsdagskveld, med minusgrader langt under 10 tallet enkelte steder. Vi trodde det ville bidra til at sjakkfolket holdt seg i hus og deltok på klubbturnering, men det viste seg ikke slik. Kun 9 stykker var påmeldt og 3 av dem spilte få eller ingen runder. Selv om det ikke ble det store oppmøte som vi kunne ønske, ble det gjennomført turnering og vi fikk kåret en vinner.

Ola Torstein Endresen var suveren

Myten, legenden, mannen med barten og ikke minst sjakkspilleren, gjorde rent bord denne kvelden. Ola Torstein er kjent for sin allsidighet, og med ferdigheter innen badminton og orientering (i tillegg til sjakk) ble kveldens turnering ingen match for hovedpersonen selv. Han klasket ned den ene stolpen etter den andre og kunne tilslutt trone øverst med 5 seire av 5 mulige. Ola Torstein er bosatt i sørlige deler av landet, men har vært medlem av Sortland Sjakklubb i snart 10 år. Han har i tillegg medlemskap i Sortland orienteringsklubb av ymse årsaker og har vært en av de mest aktive klubbspillerne på turneringsfronten. Vi gratulerer!

Ola Torstein poserer i vår flotte klubbskjorte.

 

Kaj Roger Willumsen kom seg endelig på pallen

Endelig skulle det løsne for Sortlendingen bosatt i Harstad. Kaj Roger spiller solid sjakk, men har for vane å ende opp i tidsnød uansett om det er 5 minutter eller 90 minutter i tenketid. Denne kvelden var selvsagt ingen unntak, men med gode sjakkferdigheter klarte han å dra 4 seire i havn. Kveldens ene tap kom mot vinneren og det er absolutt godkjent. Kaj Roger har vært medlem av klubben i alle år og var blant de mest ivrige spillerne når han bodde på Sortland. Han spiller i dag mye nettsjakk, men har vært litt fraværende på turneringsfronten de siste årene. Tar jeg ikke helt feil, spiller han fortsatt aktivt fotball i en alder på godt over 50 år.

 

Kaj Roger er lidenskapelig opptatt av musikk.

 

Ervin Kavara Berg ble nummer 3

Yngstemann i feltet endte på tredjeplass til slutt. Ervin blir bare bedre og bedre, men har i likhet med Kaj Roger utfordringer når det kommer til tidsbruken. Her må det øves! I kveld ble det 3,5 poeng på 5 runder, men om ikke lenge vil han nok trone øverst på pallen. Ervin har spilt sjakk i mange år og har vært med på landslagssamlinger og diverse kurs med stormestere. Det er ikke lenge før det løsner for denne unge herren. Vi gleder oss til å se hva framtiden bringer.

Vi gleder oss til å følge Ervin på sin sjakk-ferd.

 

Trekning av deltakerpremie

Undertegnede var dessverre opptatt med jobb og fikk ikke deltatt i turneringen. Har dog fått gjort trekning av deltakerpremie på kr 250.- hos sjakkbutikken. Kveldens vinner ble Kaj Roger Willumsen. Vi gratulerer! Gavekort på tur via e-post.

Aktuelle lenker:

– Bli medlem av Sortland SK på Lichess
– Resultater tirsdag 09. februar
– Meld deg på turnering tirsdag 23. februar