Sortland SK Blitz Arena ble spilt på Lichess i kveld

I kveld arrangerte vi lynsjakkturnering på Lichess, åpen for alle. Totalt var det 16 spillere som konkurrerte om heder og ære. Formatet var Arena og det var var tillatt med berserk og streak-poeng. Arena – The old fashion way som vi kaller det i dag, da Tromsø med flere andre klubber har gått over til Sveitsersystemet den siste tiden. Personlig foretrekker jeg Arena i stedet for Sveitser. Man får som regel spilt flere partier og man slipper uendelig med ventetid mellom rundene. Men som alt annet er det delte meninger om dette.

Martin Halsvik Larsen til topps

Martin berserket seg gjennom hele turneringen og ble en klar vinner i kveld. I runde 7 møtte han FM Gunnar Lund, til det som ble en spennende berserk-duell. Martin fikk med de hvite brikkene opp en grei stilling i midtspillet, som han senere konverterte til vinst etter et par slagvekslinger og taktikkerier. Finner du vinsttrekket til Martin? (Løsning)

 

 

FM SnekkerAndersen ble nummer to

FM SnekkerAndersen, også kjent som Gunnar Lund (Tromsø), ble i kveld henvist til andreplassen. Han kom sent til turneringen og det hadde sannsynligvis blitt en tettere duell mellom kamphanene hvis dem hadde møttes flere ganger i løpet av kvelden. Gunnar har hatt et godt tak på Martin den siste tiden, og ratingforskjellen på godt over 100 poeng i lynsjakk sier nok det meste. Kanskje møtes disse to til dyst i morgen kveld igjen når Tromsø arrangerer turnering?!

 

Mannen med barten slutter aldri å imponere

Ola Torstein Endresen aka Olamnik tok en flott tredjeplass i kveld. Med en ratingprestasjon på hele 2000 ble det en flott turnering for mannen med barten som er bosatt i Sør-Norge. Etter å ha lenge vaket i middelhavsland, vartet han opp med tre strake seire i slutten av turneringen og fikk jafset til seg nok poeng til å sikre tredjeplassen. Sjakkulerer!

 

Aktuelle lenker:

Komplett resultatliste
Påmelding til Tromsø SK sin onsdagsturnering
Påmelding til turnering 9. mars kl. 18.30